Husk paraplyen: Risiko for kraftig regn onsdag

TV 2 VEJRET har udsendt risikomelding for kraftig regn det meste af onsdagen. Lokalt over 30 millimeter.

Så er det nu, at paraplyen skal findes frem.

Onsdag skifter vejret nemlig for alvor gear, når et lavtryk fra sydvest tager turen op over Danmark. Og det kan gå hen og blive en særdeles våd omgang.

Over 30 millimeter kan der nogle steder falde i forbindelse med lavtrykspassagen, og lokalt kan den intense regn udvikle sig til decideret skybrud.

Derfor har TV 2 VEJRET udsendt et risikovarsel for kraftig regn i løbet af onsdagsdøgnet. Kraftig regn er defineret ved mindst 24 millimeter i løbet af 6 timer.

Og som det kan ses af nedenstående kort, er det over det meste af landet, hvor der er risiko for kraftig regn. Risikoen er dog størst i Nordjylland og Østjylland, mens den er noget mindre mod syd og øst.

Jo længere mod nord, jo længere ventes regnen at blive hængende, mens de østlige egne har et mindre tidsrum med vådt efterårsvejr.

Risikovarsel for kraftig regn. I Jylland og på Fyn mellem klokken 12 og 02.
Risikovarsel for kraftig regn. I Jylland og på Fyn mellem klokken 12 og 02.
Foto: TV2 Vejr

Regnvejr fra morgenstunden

For de fleste starter onsdagen med tørvejr, men dog skyet. Længst mod øst over Bornholm kan der være lidt sol i morgentimerne.

Men ret hurtigt ankommer lavtrykket i den sydvestlige del af landet og giver allerede i de tidlige morgentimer regnvejr.

I løbet af morgen- og formiddagstimerne breder regnvejret sig mod nordøst, så store dele af Jylland og Fyn efterhånden er indhyllet i regnvådt efterårsvejr.

Når nedbøren torsdag morgen gøres op for onsdagsdøgnet, er der mange steder, hvor der vil være faldet 10 til 20 millimeter regn, men lokalt kan mængderne være større.

Lokalt kan der falde over 30 millimeter regn i løbet af onsdagen.

Det kraftige regnvejr betyder også ekstra vand på vejene. Derfor opfordrer Syd- og Sønderjyllands Politi til at køre forsigtigt på vejene, da der kan være risiko for akvaplaning.