Nicki Pedersen i voldsomt sammenstød på speedwaybanen i Holsted

Danmarks to faste VM-kørere i speedway kørte ind i hinanden onsdag aften på speedwaybanen i Holsted. Nicki Pedersen er kørt til Esbjerg Sygehus med nakkesmerter.

Den tredobbelte verdensmester i speedway Nicki Pedersen blev onsdag aften kørt væk fra speedwaybanen i Holsted i en ambulance.

Det skete efter et voldsomt sammenstød med Niels-Kristian Iversen i ligakampen mellem Holsted og Esbjerg. Det oplyser løbsarrangøren til Ritzau.

I højttalerne på stadion lyder det, at Nicki Pedersen iført nakkekrave er kørt mod Esbjerg Sygehus med nakkesmerter.

Styrtet på banen skete i første sving, hvor Kristian Iversen blev sendt ud af kurs på grund af banens beskaffenhed, så Nicki Pedersen ikke kunne undgå at køre ind i ham.

- Han fløj fem-seks meter gennem luften og landede lige på nakken, siger Helge Frimodt Pedersen, Nicki Pedersens manager, til Ekstra Bladet.

På Twitter skriver Nicki Pedersens team videre:

- Nicki slog desværre nakken meget og er kørt på hospitalet til yderligere undersøgelser og røntgen. Han er ved bevidsthed og har som udgangspunkt følelsen intakt i arme og ben, men med store smerter i nakken, lyder det fra teamet på Twitter. 

Nicki Pedersen og Niels-Kristian Iversen er de eneste danskere i VM-serien.

Hvis Nicki Pedersen er kommet så slemt til skade, at han ikke kan deltage i weekendens VM-afdeling i Letland, er Peter Kildemand førstereserve i serien og indtræder i stedet.

Nicki Pedersen var også ude for et voldsomt styrt i Tjekkiet 18. september sidste år. Ved den lejlighed pådrog han sig brud på håndled, skulderblad, fire ribben, to nakkehvirvler og fik en hjernerystelse.

Derfor har han i øjeblikket en plade med syv skruer i armen.