TV der bevæger dig

Dansk Folkepartis stjerne bliver spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget

Peter Kofod bliver spidskandidat for Dansk Folkeparti til Europa-Parlamentsvalget. Det føles rigtigt i maven, siger Peter Kofod.

Peter Kofod fortæller, at han i fællesskab med partiets ledelse og de andre kandidater har taget valget om at blive spidskandidat for partiet til valget til maj. Foto: Nikolaj Toftgaard Jespersen, TV SYD

Snart skal Dansk Folkepartis Peter Kofod måske til at bruge mange flere timer syd for Danmark. 

Dansk Folkeparti har nemlig valgt den 28-årige som sin spidskandidat til Europa-Palamentsvalget. Det er en beslutning, som kommer som en overraskelse for mange, da han er spået en god fremtid på Christiansborg.

Men hovedpersonen selv fortæller, at han glæder sig over, at han nu er partiets øverste på listen. 

- Det er en god beslutning, og det føles rigtigt i maven, siger Peter Kofod til TV SYD.

Partiet ønsker dig til EU – gør du også selv det?

- Ja, jeg har haft en god lang snak med Kristian Thulesen Dahl og selvfølgelig Anders Vistisen og andre folk i ledelsen. Vi er alle enige om, at det er sådan her, det skal være, og så går vi selvfølgelig til den her valgkamp og giver den alt, hvad vi har og sikrer en stor opbakning til Dansk Folkeparti.

Det er en god beslutning, og det føles rigtigt i maven.

Peter Kofod, spidskandidat for Dansk Folkeparti til Europa-Parlamentsvalget.

Hvorfor vil du hellere sidde i Parlamentet end i Folketinget?

- Jeg betragter det ikke som noget fravalg af pladsen i Folketinget. Jeg betragter det som et tilvalg af en anden arena. En vigtig arena. Jeg skifter spor, og jeg er meget glad for at stille op med andre gode folk, siger Peter Kofod. 

Det er en sen udmelding fra Dansk Folkeparti, idet de andre partier allerede har udpeget deres spidskandidater. Det betyder også, at Peter Kofod har kort tid til sin valgkamp, som han nu går i gang med. 

- Vi har jo arbejdet det her længe for at finde ud af, hvordan listen skulle se ud, og hvordan vi skulle håndtere det her. Og nu melder vi ud i dag, og det giver stadigvæk nogle måneder at føre valgkamp i, siger Peter Kofod. 

Læs også Peter Kofod Poulsen genvalgt

Peter Kofod er nu øverst på listen. Anders Vistisen er nummer to, og Pia Adelsten, der er miljøordfører, er nummer tre.

- Det her bliver jo et turbulent forløb, som vi kandidater skal kaste os ud i. Det er klart, at vi får travlt. Vi får rigtig travlt, og det skal man også helst have i en valgkamp, men vi får meget at se til, og det glæder jeg mig til, siger den nyudnævnte spidskandidat. 

Ny kandidat i kredsen

Selvom Peter Kofod glæder sig til nye udfordringer, så lægger han ikke skjul på, at han er ærgerlig over nu ikke længere at være Folketingskandidat i det sydjydske. Det var her, at han blev valgt til Folketinget tilbage i 2015 i Sydjyllands Storkreds. 

Et farvel til den 28-årige politiker betyder også, at der nu skal findes en ny kandidat til kredsen. 

- Det er lidt vemodigt at skulle ind til sin kredsformand, der har bakket mig op i mange år, og fortælle, at nu skal vi finde en ny Folketingskandidat i kredsen. Så det er både glæde og stolthed, men også vemodighed over, at man nu skal forlade det, man har kendt til i mange år, siger Peter Kofod. 

Der er valg til Europa-Parlamentet den 26. maj.