TV der bevæger dig

5.600 bærbare delt ud til skolebørn

Alle folkeskoleelever i Varde Kommune har fået en ny bærbar skolecomputer efter sommerferien.

Foto: Hans Lausten, TV SYD

Børnene i 2.c på Brorsonskolen i Varde er glade. De har lige fået udleveret hver en bærbar computer af skolen.

Maria Smidt Blok har allerede planer med sin nye pc. - Jeg synes det er dejligt, og så når man kommer hjem i stedet for at tage sin ipad, så kan man bare spille computer. Og så kan man også lave lektierne på sin computer, siger hun til TV SYD.

Hun har ikke en computer derhjemme. - Kun en ipad, forklarer hun.

Børnene i 2.c er ikke urimeligt heldige - de er derimod nogle af de sidste folkeskoleelever i Varde Kommune, der får deres bærbare computer. Hver eneste folkeskoleelev i kommunen har nemlig fået udleveret en bærbar computer her i løbet af efteråret, og i denne uge var det de 700 elever på Brorsonskolens tur.

Når man kommer hjem i stedet for at tage sin ipad, så kan man bare spille computer.

Maria Smidt Blok

Viceskoleleder Mads Peder Poulsen har været ansvarlig for projektet på Brorsonskolen, og har store forventninger til, hvad de nye computere kan gøre for børnene.

- Det her handler i bund og grund om, at vi skal gøre alle vores elever så dygtige som muligt, og det her med, at vi giver alle elever en enhed, er et step i at forberede dem på at leve i den digitale verden. Computer og IT er ikke et mål i sig selv, det handler om at gøre eleverne så dygtige som muligt, siger Mads Peder Poulsen til TV SYD.

Før alle kommunens folkeskoleelever fik hver en bærbar, blev planen afprøvet i et pilotprojekt, der viste, at eleverne både blev dygtigere til IT, og at lærerne fik nemmere ved at planlægge undervisningen, når alle elever havde den samme enhed.

- Lidt ligesom man gør med skolebøger, når skoleåret er slut, forklarer Mads Peder Poulsen.

Computerne er til låns, og skal afleveres tilbage til skolen efter de tre år, hvor man regner med at computerne vil virke.