Fotos: 680 unge ser misbrugets bagside

TV SYD sender direkte fra Varde kaserne, hvor 680 elever fra 32 klasser og deres forældre hører om Misbrugets bagside. Projektet har titlen Du vælger selv!

Eleverne har været igennem programmet i løbet af dagtimerne ? og i aften får forældrene mulighed for at prøve de samme ting. Alt sammen ud fra spørgsmålet: Hvordan skal dit liv og din fremtid forme sig?

I fem teaterværksteder kommer eleverne tæt på situationer fra en misbruges hverdag. Det handler både om politi-afhøringer, en realistisk situation fra en skadestue og om en forfest.

Arrangementet er lavet af Lions-klubberne i Varde og Ølgod i sæt samarbejde med Varde Kommune, Ungdomsskolen, SSP og Varde Garnision. Og det er amatørskuespillere fra bl.a. 7-kantens ungdomsafdeling i Janderup, Drabanterne i Ølgod og skadestuen på Sydvestjysk Sygehus som deltager i den alternative undervisning om bl.a. misbrug.

På politistationen foretager en politimand en meget realistisk afhøring af en ung misbruger. To professionelle sygeplejersker demonstrerer, hvordan en udpumpning foregår på skadestuen ? og til forfesten er tilskuerne med til en forfest, hvor det går galt for flere af deltagerne. I den sidste del inddrages eleverne direkte i spillet.

Varde Kaserne lægger igen i år lokalerne til det afsluttende arrangement.

- Projektet ?Du vælger selv? falder meget godt i tråd med kasernens tidligere projekt med at få evt. misbrugere blandt de værnepligtige gjort stoffri. Garnisonen vil derfor meget gerne støtte med at stille lokaler til rådighed, fortæller presseofficer kaptajn Arne Dyring.

Arrangementet er justeret lidt i forhold til sidste år. Og der er 70 elever flere end sidste år.

- Det mest glædelige er dog at projektet igen i år kan gennemføres på Varde Kaserne, hvor vi igen har fået rådighed over nogle store lokaler, så vi kan gennemføre projektet med alle elever på 7. klassetrin, udtaler Svend Erik Jensen, Lions Club Varde.