Hun kørte afsted alene i et halvt år

Friheden ved at have så lidt som muligt og køre lige derhen, hvor man vil. Det er det, mere end hundrede minimalistisk rejsende mødes om i weekenden.

- Der er jo ingen, der lover, at vi er friske og rørige, når vi bliver 68, så jeg tænkte, det skulle være nu, hvis jeg skulle prøve noget, fortæller skoleleder hos FOF, Anne Zibrandtsen fra Vejle.

Derfor kørte hun Europa rundt med Charley i et halvt år. Charley er hendes folkevognsvan T1 fra 1966. Den er opkaldt efter John Steinbecks rejsefortælling gennem 1960'ernes USA sammen med hunden Charley.

Det mest nødvendige

Anne Zibrandtsen har selv indrettet sin T1'er med kun det mest nødvendige, når man kører i den mod fremmede egne om dagen og sover i den om natten.

Lørdag mødte hun mere end hundrede ligesindede, minimalistisk rejsende i Vejers, da Vejers Strand Camping havde inviteret til et såkaldt van life arrangement.

- Selv om man kører rundt for sig selv, er det jo fedt at blive inspireret af at se, hvordan andre indretter deres vogn og udfolder den samme drøm om at opleve og være fri, siger Lars Thomsen, der er medarrangør af weekendens Van, Life og Barbeque.

quote

Når jeg åbner skabene hjemme ved mig, så vælter der ting ud, som jeg aldrig bruger. Her har jeg kun det allermest nødvendige

Anne Zibrandtsen, skoleleder, Vejle

De mere end hundrede deltagere var flere, end han havde turde håbe på.

- Det er super fedt, og det giver os blod på tanden til at gøre noget næste år, der er endnu federe, siger Lars Thomsen.

Når jeg åbner skabene

- Når jeg åbner skabene hjemme ved mig, så vælter der ting ud, som jeg aldrig bruger. Her har jeg kun det allermest nødvendige, siger Anne Zibrandtsen.

Van, Life og Barbeque på Vejers Strand Camping slutter søndag.

Van Life Vejers Anne Zibrandtsen FOF skoleleder
Foto: Anni Kirkeby Lauridsen, TV SYD