Jonas er årets trafik-helt

9-årige Jonas Gotthardsen fra Janderup er netop blevet hædret som Årets Trafikhelt 2017 for sin snarrådighed og hjælp til en forulykket cyklist.

Jonas cykler selv hver dag syv kilometer til og fra Blåvandshuk Skole i Oksbøl, hvor han begynder i 4. klasse efter sommerferien.

En morgen på vej til skole så han en kvinde, der var væltet på sin cykel. Hun havde slået sig og havde brug for hjælp. Jonas udviste snarrådighed og omsorg ved at ringe til kvindens datter og bad hende om at komme og hjælpe til. Jonas ventede, indtil datteren nåede frem. Da den tilskadekomne kvinde var i gode hænder, cyklede Jonas til skole, hvor han fortalte klassen om sin oplevelse - og dermed inspirerede han klassekammeraterne til god og hjælpsom adfærd i trafikken.

Hæderen som Årets Trafikhelt uddeles til et barn, der har gjort en heltemodig indsats for andre i trafikken. Årets Trafikhelt 2017 kåres som en del af kampagnen Trafiksikkerhed i Øjenhøjde - en trafikkampagne, der i mere end 10 år har uddannet børn i at færdes mere sikkert i trafikken.

Jonas fik sin pris lørdag på Egeskov Slot til Falck Dagen, hvor de tre børn, som har gjort den største forskel i trafikken, var inviteret sammen med deres familier. Udover titlen som Årets Trafikhelt 2017 vandt Jonas en flot Trafikhelt-statuette og en iPad Air 2 som tak for den forskel, han gør i trafikken.

Trafiksikkerhed i Øjenhøjde