TV der bevæger dig

Maraton-retssag mod 22-årig tiltalt for 196 sex-krænkelser

Anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi har rejst tiltale mod en 22-årig mand fra Varde-området i en omfattende sag om grooming og digitale sexkrænkelser af piger og kvinder over hele landet.

Sagen skal køre som domsmandssag ved Retten i Esbjerg over 30 retsdage. Foto: TV SYD

Anklageskriftet er på ikke færre end 68 sider og omfatter 196 forhold, der primært vedrører forsøg på ulovlig tvang, andet seksuelt forhold end samleje, et tilfælde af voldtægt samt besiddelse og deling af børneporno.

Den yngste krænkede er ifølge anklageskriftet en pige på 11 år, mens den ældste kvinde er 21 år. Hovedparten af de krænkede er piger i teenagealderen.

Læs også Over 100 piger kan være en del af sag om sexafpresning

Krænkelserne er sket fra sidst i 2015 og frem til den 2. april 2019. Den  22-årige blev anholdt dagen efter den sidste krænkelse og har været varetægtsfængslet siden.

Retssagens forløb

Den tiltalte har fravalgt medvirken af nævninger, og sagen skal derfor køre som domsmandssag.
Den finder sted ved Retten i Esbjerg over 30 retsdage. 

Sagen bliver indledt tirsdag den 20. oktober, og der ventes dom i sagen i løbet af december.

 

Opfordring til forældrene

  • Antallet af sager om digitale sexkrænkelser mod børn og unge under 18 år stiger. Derfor opfordrer Syd- og Sønderjyllands Politi forældrene til at vise interesse for deres børns færden på nettet.
  • Oplys børnene om klog og fornuftig online-adfærd. At det er vigtigt at sætte grænser - og respektere andres grænser – i forhold til deling af private billeder.
  • Understreg, at børnene skal sige nej til forslag om at dele intime fotos eller film, og at de skal henvende sig til en voksen, hvis de modtager tilbud.
  • Læs mere på blandt andet www.sikreside.dk og www.sletdet.dk 

 

Mest sete på tvsyd.dk