Trods solen sender påsken gæster til museer - tiltrængt efter to års pause

De seneste to år har kultursteder haft coronalukket til påske. Derfor er glæden hos museumsdirektører i disse dage ekstra stor.

- Det er fedt!

Så enkelt kan det siges, når man efter to år endelig får lov at få besøgende til påske igen.

I torsdags kunne direktør ved museet Tirpitz, Claus Kjeld Jensen, igen slå dørene op på en påske-helligdag efter to år med coronanedlukning.

- Det er helt fantastisk at få lov til at åbne igen, siger han 2. påskedag.

quote

Vi føler en enorm kærlighed fra vores gæster

Karen Grøn, museumsdirektør, Trapholt

Claus Kjeld Jensen var selvsagt ikke den eneste museumsdirektør, der igen kunne se påskebesøgende på sit museum. Karen Grøn, der er direktør på museet Trapholt, fortæller, at de i år har haft 60 procent flere besøgende end i påsken 2019.

- Man kan virkelig mærke, at folk har savnet at komme på museum, siger hun.

- Folk har bare omfavnet Trapholt. Vi føler en enorm kærlighed fra vores gæster.

På Trapholt har der blandt andet været æggejagt i påskedagene.
På Trapholt har der blandt andet været æggejagt i påskedagene.
Foto: Trapholt

Tre nye udstillinger timet godt

Hos Vejlemuseerne, der blandt andet har Vejle Kunstmuseum og Kulturmuseet i Vejle, klappes der også i hænderne over en god påske.

- Selvom vejret har været godt, er folk trukket indenfor på vores museer, fortæller museumschef Flemming Hedegaard Larsen.

Han kender ikke det præcise antal besøgende, men fortæller, at antallet er "virkelig godt". Museumsdirektøren tror på, at det er de tre nye udstillinger, der åbnede kort før påske, som har trukket besøgende til.

Påsken er ikke sjov at undvære

Mens Vejlemuseerne satser størst på efterårs- og vinterferie, så har påsken i den grad manglet på Tirpitz og Trapholt. Særligt skærtorsdag og langfredag er gode museumsdage, fortæller Karen Grøn, direktør for Trapholt.

- Det har været forfærdeligt at undvære dem (påskedagene, red.), siger hun.

Og derfor er hun og museumsdirektøren på Tirpitz ekstra glade.

- Det er den næstbedste sæson for os. Det er her, vi får en forsmag på, hvordan sommeren kommer til at blive, forklarer Claus Kjeld Jensen, direktør ved museet Tirpitz.

Og forsmagen på sommeren 2022 har været god. Mandag - på påskens sidste helligdag - har der været omkring 7.000 besøgende i Tirpitz.