TV der bevæger dig

65 kalve omkom - landmand startede brand med vinkelsliber

Hændeligt uheld, da landmand i Glejbjerg var skyld i gårdbrand. 65 kalve omkom.

Branden i Glejbjerg optod i en lade med 350 halmballer. Foto: Trekantområdets Brandvæsen

En 52-årig landmand i Glejbjerg  i Vejen Kommune har overfor Syd- og Sønderjyllands Politi forklaret, at han søndag eftermiddag arbejdede med en vinkelsliber uden for sin stald. Da en gnist i den forbindelse fløj ind i bygningen, antændte den noget halm og startede en brand, der kostede 65 kalve livet.

Branden bredte sig meget hurtigt til resten af bygningen, hvor kalvene var opstaldet. Og det var således ikke muligt for den 52-årige på egen hånd at slukke ilden.

Manden er nu sigtet for overtrædelse af beredskabsloven og har erkendt forholdet. Han er sigtet efter lovens paragraf 71, stk. 1.

Af bestemmelsen fremgår det, at det kan udløse en bøde, hvis man ikke udviser forsigtighed ved brug af ild eller andet, der kan antænde en brand.

- Når man står med en vinkelsliber, skal man være sikker på, at der ikke går ild i noget, og at man har slukningsudstyr til rådighed, hvis uheldet er ude, siger vicepolitiinspektør Henrik Thrane til TV SYD.

Den 52-årige kan altså se frem til en bøde. Syd- og Sønderjyllands Politi efterforsker fortsat sagen. Umiddelbart er det politiets vurdering, at det var et hændeligt uheld, der resulterede i den omfattende gårdbrand.

Ingen personer kom til skade ved branden, der var begrænset til den ene lade, hvor der var lagret 350 halmballer.

Læs også Brand i lade: Flere kalve indebrændt

Mest sete på tvsyd.dk