Snapchat udløste alarm: Troede 14-årig pige ville begå selvmord

Et foto fra en jernbanebro og farvelbeskeder på Snapchat udløste her til aften en politi-aktion. Det blev opfattet som et selvmordsbrev.

Det var en pige fra Vejen - lige under den kriminelle lavalder - som sendte billedet af sig selv på jernbanebroen til en veninde. Sammen med noget, der kunne være farvelbeskeder.

Billeder og beskeder på Snapchat forsvinder efter få sekunder. Så veninden var overbevist om, at den knap 15-årige pige ville begå selvmord. Hun slog derfor alarm til politiet.

- Det var det helt rigtige at gøre. Vi satte straks det helt store apparat i sving for at stoppe det, der kunne ligne et forsøg på selvmord, fortæller vagtchef Ole Aamann, Syd- og Sønderjyllands Politi, til TV SYD.

Politiet ringede til den 14-årige piges telefon. Da de præsenterede sig, blev telefonen slukket.

En meget vred mor

- Kort efter blev vi ringet op af pigens mor, som havde fået at vide, hvad datteren havde gjort. Hun var meget vred på datteren og undskyldte, fortæller Ole Aamann.

Pigen ville ikke begå selvmord. Hun var tilsyneladende med i en dille, der foregår på Snapchat. Det kaldes modelbilleder, hvor man sender billeder af sig selv i forskellige situationer, forklarer vagtchefen.

På Twitter havde han skrevet:

Puha! Var ved at sætte det helt store i gang, da en snapchat blev tolket til, at afsender ville begå selvmord.

Tænk over, hvad du sender, da vi hellere vil bruge vores tid på at hjælpe dem, der har virkelig behov.

Omhandlede tilfælde var en dårlig joke, men vi ser også tilfælde, hvor afsender ”blot” vil påkalde sig modtagers opmærksomhed.