100.000 gæster passeret på Kongernes Jelling

Onsdag eftermiddag gik gæst nummer 100.000 ind ad døren til Kongernes Jelling. Dermed har oplevelsescenteret allerede slået tidligere års rekorder.

2001 har tidligere været Kongernes Jellings bedste sæson med 41.200 besøgende fordelt over hele året. Og nu med mere end tre måneder tilbage af 2015 er det besøgstal mere end fordoblet.

- Vi havde store forventninger til besøgstallet i år, men dette overgår vores vildeste fantasi, siger daglig leder, Hans Ole Matthiesen.

95 procent af de besøgende er strømmet til siden det nye Kongernes Jelling åbnede med en stor folkefest 6. juni.

Gode anmeldelser af det nye center og en perfekt museums-sommer har betydet flere dage med fuldt hus i centret, der har givet både børn og voksne en god oplevelse.

- Vi har fået fat i mange flere børnefamilier end vi havde tidligere. Og de må have spredt det gode rygte, siger Hans Ole Matthiesen.

Den nye udstilling fortæller med digitale virkemidler historien om vikingekongerne Gorm den Gamle og Harald Blåtand, om religionsskiftet og om monumenterne i Jelling.

Hovedsæsonen er slut, men Kongernes Jelling oplever stadig en stor tilstrømning. Derfor er der også planlagt flere ekstra aktiviteter i efterårsferien. På feriens hverdage serverer kokken mad fra sit mobile vikingekøkken, og det bliver muligt at møde barske vikinger og måske få feriens helt særlige foto med dem.