Den gamle tribune i Vejle rives ned

Vejle Kommune bryder i disse dage den udtjente tribune på Vejles gamle stadion ned.

Vejle Kommune begyndte i slutningen af juni at rive tribunen på det gamle stadion i Vejle ned, og arbejdet forventes færdigt i slutningen af august.

Tribunen har været meget lidt brugt siden 2007, hvor det nye stadion stod klar. Og faciliteterne under tribunen, som bestod af gamle omklædningsrum, har ikke været brugt i rigtig mange år og var meget gamle og slidte.

- Nedrivningen er kommet i stand i forbindelse med coronakrisen, hvor Vejle Kommune fik de cirka 600.000 kroner, det koster at rive den gamle tribune ned, fortæller idrætsinspektør Thomas Schmidt fra Vejle Kommune.

Ønske om atletikhal

Ønskescenariet er, at området erstattes med en indendørs atletikhal – uden løbebane - evt. 100-meterbane og med mulighed for længdespring og kuglestød, så man kan træne om vinteren.

- Der er indsendt en ansøgning til kommunen om penge til projektet, og byggeriet er estimeret til at koste fem-seks millioner kroner. Vi regner med svar til oktober i forbindelse med budgetforhandlingerne, fortæller Thomas Schmidt.

Hvis der ikke bevilges penge til atletiktræningsfaciliteter, skal der ikke umiddelbart laves andet på området, og det planeres ud og tilsåes med græs eller planter, oplyser han.

Tribunen på det gamle stadion i Vejle bliver i disse dage revet ned.
Tribunen på det gamle stadion i Vejle bliver i disse dage revet ned.
Foto: Michael Nielsen, TV SYD

Trætribune brændte ned i 1951

Det er samme tribune, hvis rækværk på udebaneafsnittet faldt sammen for 25 år siden under en kamp mellem Vejle Boldklub og Brøndby. VB spillede kampe på stadion indtil 2007, hvor det nye stadion ved siden af stod klar.

Den ældste del af den eksisterende tribune, som nu rives ned, er fra begyndelsen af 1950-erne. Den første tribune blev opført i 1939 i træ, men den brændte ned om aftenen den 1. november 1951. Tribunen blev derefter genopbygget i beton.