TV der bevæger dig

DF: Statsminister må tone rent flag

Dagen før, at partnerne i konflikten om Vejlegården mødes, opfordrer Dansk Folkeparti nu statsminster Helle Thorning-Schmidt (S) til at tone rent flag om de metoder, som 3F har brugt.

Kristian Thulesen Dahl, DF, vil have statsminister Helle Thorning-Schmidt til at tone rent flag i konflikten om Vejlegården.

- Konflikten om organiseringen af de ansatte på Restaurant Vejlegården har været sommerens store historie i medierne, fordi den har så stor principiel betydning. Det er derfor påkrævet, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) træder i karakter og melder ud, hvor hun står i konflikten. Vælgerne har krav på at kende statsministerens holdning til en sag af så stor vigtighed, siger Dansk Folkepartis gruppeformand, Kristian Thulesen Dahl.

Sprøgmål til statsminister

I en pressemeddelelse noterer han, at "vælgerne har krav på at vide, om statsministeren støtter 3Fs totalitære metoder i forsøget på at tvinge Vejlegården til at skrive overenskomst med 3F i stedet for Krifa".

Kristian Thulesen Dahl kræver, at 3F indstiller sine aktioner mod Vejlegården og lade restauranten selv bestemme, hvem den vil tegne overenskomst med.

Stop konflikten!

- Og det vil klæde Poul Erik Skov Christensen at meddele restauratøren netop dette på deres møde lørdag, siger Kristian Thulesen Dahl.

- 3F alene bærer ansvaret for denne helt unødvendige og meget triste eskalering af konflikten og bør således øjeblikkeligt indstille konflikten mod Restaurant Vejlegården og derved respektere Vejlegårdens ret til at indgå overenskomst med KRIFA i ro og fred, siger Kristian Thulesen Dahl.