TV der bevæger dig

Efter sommerferien kører skolebussen ikke længere

Fremover skal børnene, der normalt kører med skolebus 339, cykle i skole. Vejle Kommune har tirsdag eftermiddag besluttet at nedlægge busruten for cirka ti skolebørn.

Skolebusrute 339 i Vejle Kommune lukker efter sommerferien. Foto: John Melin, TV SYD

Skolebusrute 339 i Vejle Kommune lukker efter sommerferien. Foto: John Melin, TV SYD

1 af 2

Vejle Kommune nedlægger skolebusrute 339 fra næste skoleår. Bussen kører fra Øster Starup via Brakker til Ågård og retur til Øster Starup.

Fremover må de elever, der har kunnet køre med skolebus, altså i stedet cykle til skole.

Det er et landbrugsområde, så der kommer mange lastbiler og grisebiler, og ikke mindst mange traktorer, plove og gyllevogne. De fylder vejen helt ud, så det er meget farligt.

Jytte Stougaard, måletekniker, Brakker

Kommunen mener, børnenes skolevej er sikker, men det er flere af forældrene slet ikke enige i.

Jytte Stougaard har to børn, Torben og Stine, som hver dag kører seks kilometer med skolebussen mellem deres hjem og skolen i Øster Starup. Hun synes ikke, at det er forsvarligt at lade børnene cykle turen.

- Der kommer meget tung trafik. Det er et landbrugsområde, så der kommer mange lastbiler og grisebiler, og markarbejdstrafikken kommer også. Traktorer, plove og gyllevogne. De fylder vejen helt ud, så det er meget farligt mener Jytte Stougaard.

Ifølge loven skal kommunen sørge for transport til de elever, der har en farlig skolevej. Men vejen her er ikke på kommunens liste over farlige veje, og derfor må de cirka 10 børn, der nu kan tage rute 339, snart cykle i skole.

Ved at lukke busruten kan Vejle Kommune spare knap en halv million kroner om året.

Mest sete på tvsyd.dk