Mange flere asylsøgere til Danmark

Asylskolen i Jelling er en af tegnene på, at flygtningepresset på de europæiske grænser og dermed også de danske er steget det seneste år.  3819 flygtninge bankede i 2009 på døren til Danmark og bad om at få asyl. Det er flere end dobbelt så mange som året før.

Generel tendens

Stigningen er ifølge Venstres integrationsordfører, Karsten Lauritzen, ikke udtryk for, at Danmark er blevet mere attraktiv for alverdens flygtninge.
- Flygtningestrømmene til Europa er øget betydeligt. Det er en generel tendens, som Danmark selvfølgelig ikke går fri af, siger han til Ritzau.

V og DF: Vi skal forebygge i hjemlandene

Karsten Lauritzen mener ikke, at Danmark kan påvirke tallet ved at stramme de danske regler, men at det er muligt at lave en forebyggende indsats i hjemlandene.

Lokale centre

Også Dansk Folkepartis Peter Skaarup peger på indsatsen i hjemlandene som det væsentligste.
- Man kan lægge et større pres på de lande, hvor asylansøgerne kommer fra. Derfor har vi også aftalt med regeringen, at Danmark skal oprette lokale centre i Afghanistan og Irak, sådan at selve behandlingen af asylansøgninger sker der. Det, tror vi på, vil lægge en væsentlig dæmper på lysten til at tage af sted og på familiernes lyst til at sende deres børn af sted, siger Peter Skaarup.