Østvendte kyster plaget af store mængder fedtemøg
De østvendte kyster i Syd- og Sønderjylland er plaget af usædvanligt store mængder brunalger – også kaldet fedtemøg – til stor gene for miljøet.
Sommeren er over os, og det samme er badesæsonen.
Men selvom badevandet på de østvendte kyster måske både ser fint ud og føles rart, så lider det under store mængder af brunalger – såkaldt fedtemøg.
Udover at være klistrede og lidt ulækre at røre ved, så er fedtemøget på ingen måde farligt eller problematisk for mennesker.
Derimod kan det ifølge biolog ved Danmarks Sportsfiskerforbund Kaare Manniche Ebert være skadeligt for vandmiljøet med de store mængder fedtemøg.
- De opstår, når det regner meget, som det jo gjorde tidligere på året, for så bliver der skyllet en masse næringsstoffer fra blandt andet marker ud i havet. Når så solen kommer, begynder fedtemøget at vokse frem på andre alger som tang og ålegræs, siger Kaare Manniche Ebert.
Så sent som i dag onsdag, har Kaare Manniche Ebert været en tur i Vejle Fjord for at følge situationen omring fedtemøget, og her kunne han konstatere, at de små brunalger er på vej væk.