TV der bevæger dig

Orker, hekse og skræk indtager Vejle

Fredag og lørdag inviterer Vejle til uhygge, hvor der vil være zoombieværksted, Halloween jagt og skrækindjagende fortællinger fra forskellige steder i byen.

Det er første gang, Vejle arrangerer Halloween. Håbet er, at det vil blive et tilbagevendende arrangement. Foto: Bardur Michaelsen

Halloween står for døren, og i Vejle skal det fejres for første gang. Skeletter, orker, hekse og græskar vil derfor pryde bybilledet den 28 og 29 oktober.

Læs også Gys, gru og græskar: Her tre bud på en hårrejsende Halloween

Omdrejningspunket for festlighederne bliver lokale uhyggelige folkemundefortællinger fra gammel tid. 

- Vi har bygget det op omkring lokale gamle sagn fra Vejle og omegn. Der er fem sagn, og i hvert sagn er der en frontfigur, der bliver spillet af skuespillere. Så vil der være nattevandringer, hvor sagnene bliver fortalt, og de fem personer skal findes, siger Marianne Jeppesen, City Chef i Vejle, til TV SYD.

01:00

Marianne Jeppesen fortæller her, hvad man kan opleve de kommende dage i Vejle. 

Luk video

Udover folkefortællingerne vil der være Halloween Go-jagt, hvor deltagerne skal finde trofæer som afhuggede fingre og pels. Der vil også være et zoombieværksted under rådhuset, hvor professionelle makeup-artister vil forvandle almindelige ansigter til skrækindjagende zoombier. 

Om Halloween i Vejle

- Handelsforeningen i Vejle står bag begivenheden, der bliver årligt tilbagevendende.

- Vejle Kommune støtter satsningen med 250.000 kr.

- Samarbejdspartner er Dystopia, som står bag det populære og skrækindjagende Dystopia Haunted House. 

 

Mere kultur