Rocklegende vender tilbage til Jelling

Den amerikansk rock-legende, John Fogerty, bliver hovednavn ved årets Jelling Musikfestival. For seks år siden gav den tidligere forsanger i Creedence Clearwater revival en mindeværdig koncert i Jelling.

- John Fogerty gav en magisk koncert på festivalen i 2008, som vores gæster stadigvæk taler om, siger udtaler Lars Charlie Mortensen fra Jelling Musikfestival. Koncerten gjorde også et godt indtryk på John Fogerty, og dette er en medvirkende årsag til, at han har indvilliget i at tage forbi i år, selvom det ikke lige lå i de planer, der var lagt for denne sommer. Men det hele er nu gået op i en højre enhed og vi er meget stolte og glade for at kunne præsentere ham igen. Ikke mindst fordi koncerten ser ud til at blive den eneste i Skandinavien i den her omgang,

John Fogerty genoptog sin live-karriere for 12 år siden. I den periode har han spillet udsolgte koncerter verden over ? og altid med anmeldelser, der har været helt i top.

John Fogerty er absolut ?still going strong? her mere end fire årtier efter gennembruddet med Creedence Clearwater Revival, noterer Lars Charlie Mortensen. I 2012 udkom hans seneste album med titlen ?I Wrote A Song for Everyone? - albummet røg direkte ind på 1. pladsen på alverdens hitlister, herunder også den danske. På albummet medvirkede en lang række amerikanske kunstnere (The Foo Fighters, Kid Rock, Brad Paisley) i genindspilningen af en række af John Fogertys store tidsløse sange som ?Proud Mary?, ?Fortunate Son?, ?Born On The Bayou?, ?Who`ll Stop The Rain?, ?Bad Moon Rising? og ?Have You Ever Seen The Rain?, blot for at nævne nogle få.

- Jeg startede med at skrive sange for mig selv, det skete når der var noget, der føltes uretfærdigt, noget slemt eller tragisk som f.eks. i nummeret ?Fortunate Son?. Sangen voksede og pludselig var Creedence og sangene blevet verdensberømte. Det skete bare og var ikke kalkuleret ? jeg har aldrig bevidst gået efter det kommercielle i en sang, lyder det fra den amerikanske sangskriver.

 

Læs mere på: