SOSU-elever skal sælge uddannelsen til andre unge og får hjælp af kendt youtuber

Det handler om at sikre plejepersonale til fremtidens ældre.

I denne weekend mødes 150 unge elevambassadører fra elleve social- og sundhedsskoler over hele landet med youtuberen Rasmus Brohave på social- og sundhedsskolen i Vejle.

Rasmus Brohave, der har 280.000 følgere på sin kanal på Youtube, skal træne og kvalificere de 150 unge til at være ambassadører for uddannelsen til social- og sundhedshjælper og -assistent. 

De skal ud på folkeskoler, uddannelsesmesser og lignende arrangementer for at møde unge mennesker, som står med valget om, hvilken uddannelse de vil i gang med.

I weekenden mødes 150 elevambassadører for social- og sundhedsuddannelsen til inspirationsmøde.
I weekenden mødes 150 elevambassadører for social- og sundhedsuddannelsen til inspirationsmøde.

Fremtidens pleje

I virkeligheden handler det om at sikre, at der er medarbejdere til at tage sig af fremtidens ældre.

- Desværre ser vi allerede nu, at kommunerne har problemer med at finde nok medarbejdere til ældreplejen, og problemet ser kun ud til at blive større i fremtiden, og det skal løses. Alle danskere skal trygt kunne gå alderdommen i møde med vished for, at de kan få den rette pleje og omsorg, siger social- og ældreminister Astrid Krag (S) i en pressemeddelelse.

quote

Alle danskere skal trygt kunne gå alderdommen i møde med vished for, at de kan få den rette pleje og omsorg

Astrid Krag, social- og ældreminister.

- Undersøgelser blandt vore elever har vist, at de unge ønsker at blive informeret om uddannelse gennem andre unge, som de finder troværdige og inspirerende, og der har flere italesat Rasmus Brohave og hans serie på Youtube "Hvad kan jeg blive", siger direktøren på social- og sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens, Anne Mette Vind, som har taget initiativ til weekendens inspirationsmøde.

Ud over elevambassadører fra Social- og Sundhedsskolen i Fredericia-Vejle-Horsens deltager også ambassadører fra SOSU Esbjerg og Social- og Sundhedsskolen Syd samt ambassadører fra skoler i store dele af det øvrige Danmark.