Tre landskampe på ti dage: Kom billigt på stadion i Nørreskoven

Danmarks U-21 landshold får base i Vejle de kommende år og spiller første landskamp på Vejle Stadion lørdag eftermiddag.

Lørdag er billetpriserne på Vejle Stadion noget lavere end ellers. Voksne kommer ind for 75 kroner, mens børn under 16 år slipper med en 10’er. 

Fredag aften er Danmarks bedste “voksne” fodboldspillere i aktion i Paris mod Frankrig i Nations League. Mindre end et døgn senere løber morgendagens stjerner på banen på Vejle Stadion, som de kommende tre år er fast base og hjemmebane for U-21 landsholdet for herrer.

quote

Livet er mere end asfalt og børnehaver.

Dan Arnløv Jørgensen (Konservativ).

DBU og Vejle Kommune indgik sidste år en aftale om U-21 landsholdets tilstedeværelse i Vejle, og DBU’s valg af Vejle Stadion som holdets hjemmebane glædede borgmester Jens Ejner Christensen (V):

- Vejle er en fodboldby med stolte traditioner. Byen har igennem årene fostret masser af talenter til ungdoms- og A-landshold, såsom Allan Simonsen, Thomas Gravesen og senest Wahid Faghir. Derfor er det en rigtig god nyhed, at U21-landsholdet de næste år skal spille sine hjemmekampe i Nørreskoven, og vi glæder os meget til at byde spillere og fans velkommen til Vejle, sagde han dengang.

- Vi kan mærke, at Vejle er glade for at tage imod os og gerne vil, at vi skal have det så godt som muligt her i Vejle. Vi er også glade for at have fået en hjemmebane, hvor vi ved, at her skal vi være et stykke tid, siger U-21 landstræner Jesper Sørensen, der har en fortid som træner FC Fredericia.

Han har nu været landstræner i et lille års tid.

Prisen for kommunen lyder på 205.000 kroner per kamp, og de penge er givet godt ud, mener formanden for kommunens kultur og idrætsudvalg Dan Arnløv Jørgensen (Konservative).

- Livet er mere end asfalt og børnehaver. Der skal også være noget for folk, så vi får et fællesskab, og jeg tror, det er godt at investere i fællesskab, siger han til TV SYD.

Tre landskampe på ti dage

Hjemmekampen mod Kasakhstan er Danmarks sjette kamp i gruppe I om kvalifikation til EM i 2023 i Rumænien og Georgien. Danmark vandt i september sidste år det omvendte opgør i Kasakhstan med 1-0.

Danmark ligger før kampen på en andenplads i gruppen, der føres af Belgien, som er gruppens eneste ubesejrede hold.

Casper Tengstedt fra AC Horsens er eneste sydjyske spiller i truppen, der i de kommende ti dage spiller tre kampe i Nørreskoven:

  • 10. juni: Danmark-Skotland
  • 14. juni: Danmark-Tyrkiet


Kampstart på Vejle Stadion er kl. 15.00. Kampen sendes samtidig på TV 2 sport X og Play.