Vejle hylder VM-helte

De to para-atleter Daniel Wagner og Kasper Filsø fra Vejle bliver i dag hyldet for deres præstationer ved VM i para-atletik i London.

Det blev til både guld- og sølvmedaljer, da para-atleten Daniel Wagner fra Vejle for et par uger siden var med i Para-VM i London.

I dag modtog den nye verdensmester og Vejles nye medaljehåb, Kasper Filsø, en hyldest for deres indsats til VM, da den lokale para-sportsforening stod for fejringen i Nørremarkshallen i Vejle.

- Sådan en indsats som de her gutter har gjort i London kræver folkets hyldest, og det er det, vi har lavet i dag, siger Palle E. Petersen, der er formand for ParaSport Vejle.

quote

Sådan en indsats som de her gutter har gjort i London kræver folkets hyldest.

Palle Petersen, formand, Parasport Vejle

Og hyldesten betyder meget for de to atleter, som allerede er blevet hyldet af Vejle Kommune. Men en lille hyldest ekstra kan de sagtens tage med.

- Det varmer hjertet. Det betyder, at det, man kæmper for, bliver der bakket op omkring. Der er mange, der følge med, når man er ude at rejse og repræsenterer Danmark, siger Daniel Wagner.

- Jeg er jo lige flyttet til Vejle, så det er for mig en helt ny oplevelse at komme til en by, hvor man er så åben omkring det her - og modtager os som stjerner – det, synes, jeg er fedt, siger Kasper Filsø.

quote

Det varmer hjertet. Det betyder, at det, man kæmper for, bliver der bakket op omkring.

Daniel Wagner, para-atlet og verdensmester

Daniel Wagner tog to medaljer i London, og Kasper Filsø satte personlig rekord på 200 meter og rykkede dermed op på IPCs verdensrangliste.

- Jeg vil gerne blande mig i en topplacering til EM næste år især på 100-meteren - og det, tror jeg godt, jeg kan, siger Kasper Filsø.

Men selvom det ikke bliver til medaljer på atletikfronten, så kan Kasper Filsø regne med svigermor, der også var mødt op for hylde de to sportsudøvere.

quote

Vi har givet ham guld, selvom han ikke kom hjem med det - det er flot

Anna Hansen, svigermor til Kasper Filsø

- Vi har givet ham guld, selvom han ikke kom hjem med det - det er flot, siger svigermor Anna Hansen.

Næste store mål for de to atleter er EM i para-atletik i Berlin. Det er i august 2018.