Politiet skruer op for indsats efter fyrværkerifund

Tre sigtelser for brug af ulovligt fyrværkeri og beslaglæggelse af 60 kanonslag i Aabenraa får nu Syd- og Sønderjyllands Politi til at opruste i kampen mod det ulovlige krudt.

Det er ikke alle, der har den fornødne respekt for fyrværkeriloven. Det gælder også i Aabenraa Kommune, hvor politiet den seneste tid har modtaget flere henvendelser fra borgere om affyring af kraftige kanonslag.

Foreløbig lykkedes det søndag for politiet at sigte tre mænd på 18, 19 og 25 år for overtrædelse af fyrværkeriloven, og de tre mænd kan nu se frem til en bøde.

Det er ikke den første episode med ulovligt fyrværkei i Aabenraa i denne tid. Tidligere på måneden lykkedes at beslaglægge 60 kanonslag, der var gemt i et buskads i kommunen, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Den seneste tids hændelser får nu Syd- og Sønderjyllands Politi til at øge patruljeringen i udvalgte dele af Aabenraa Kommune.

- Der bliver dels tale om øget tryghedsskabende patruljering, dels sætter vi flere politiressourcer af til at efterforske disse hændelser, der skaber utryghed blandt borgerne, understreger vicepolitiinspektør Henning Marcussen fra Syd- og Sønderjyllands Politi, Områdecenter Syd i Sønderborg.

Flere henvendelser, tak

Politiet vil desuden tage kontakt til SSP-medarbejderne i Aabenraa Kommune for at få øget den forebyggende indsats på området.

Syd- og Sønderjyllands Politi modtager også meget gerne henvendelser fra borgere, der har viden om, hvem der eventuelt er i besiddelse af ulovlige kanonslag. De kan kontakte Servicecentret på telefon 1-1-4.