TV der bevæger dig

Juleproblem: Kan ikke bruge toilet og håndvask

En håndfuld huse på Engvej i Bylderup-Bov har for andet år i træk fået store problemer med oversvømmelser op til jul. Det betyder bl.a. at de ikke kan komme på toilettet ? eller bruge vaskemaskinen.

Vandet løber op af kloaken

- Det var nøjagtigt det samme sidste jul, fortæller Daniel Laukamp, som har henvendt sig til TV SYD. Kommunen har forsøgt at gøre noget, men det har ikke hjulpet.

Sidste år opstod problemet på selve juleaften. Håndvaske kunne ikke trække, toiletter stoppede og vejen var oversvømmet.

- Jeg ringede til kommunens vagttelefon ? og første Juledag kom en slamsuger. De arbejdede på problemet hele ugen, men først til februar var der tørt herude igen, fortæller Daniel Lautrup.

I år begyndte problemet igen for et par dage siden. Det er ikke helt så voldsomt som sidste år:

- Vi kan ikke komme af med spildevandet. Hos min nabo står vandet i toilettet tre centimeter fra kanten, og vi kan ikke bruge vaskemaskinen, fordi kloaken ikke kan tage spildevandet. Og i håndvasken løber vandet ikke ud...

Han og naboens gårdsplads har været oversvømmet med flere centimeter kloakvand ? og på vejen sprøjter spildevandet op gennem dækslerne.

- Vi er syv-otte huse, som er ramt, fortæller Daniel Laukamp.

Aabenraa Kommune er på sagen, fortæller de til TV SYD.