Borgmester ringede til 10 heldige Obama-vindere

10 heldige koldingensere vandt Obama-billet til fredag, hvor den tidligere amerikanske præsident giver foredrag i Kolding.

10 heldige koldingensere står nu med en kostbar Obama-billet i hånden. På fredag giver den adgang til Barack Obamas foredrag i Kolding.

Borgmester Jørn Pedersen udtrak mandag formiddag navnene på de 10 heldige borgere, som skal opleve den tidligere amerikanske præsident.

Disse 10 koldingensere har vundet en billet til Barack Obama-arrangementet

Lise Dydensborg, Kolding
Danny Johnsen, Kolding
Anna Kjærgaard Kristiansen, Kolding
Henrik Jensen Kiel, Kolding
Dennis Hansen, Kolding
Finn Lindby, Kolding
Anna Eva Thomassen, Kolding
Karina Jensen, Vamdrup
Danni Larsen, Kolding
Kirsten Marie Bording Laursen, Kolding

Kilde: Kolding Kommune

Borgmesteren ringede efterfølgende rundt til de heldige vindere for at overbringe dem den gode nyhed.

Som en del af sit tilskud på 750.000 kroner har Kolding Kommune fået 27 billetter til arrangementet. Billetterne går til kommunaldirektøren samt til borgmesteren og de 10 øvrige medlemmer af kommunens økonomiudvalg. Desuden er det besluttet at give 15 billetter til borgere og elever fra kommunens øvrige uddannelsessteder.

Der deltager 680 gæster ved Obama-arrangementet. 230 af dem er studerende fra SDU og skoleelever, mens 450 er primært erhvervsfolk og inviterede gæster.

Medlemmer af Business Kolding, som er arrangør, kan købe billetter til 12.500 kroner. For 5.000 kroner mere er det oven i købet med håndtryk og selfie.

Stor interesse fra borgere

I alt 5.251 borgere har meldt sig som interesseret i at vinde billetter til Obama-eventen. Nogle har skrevet borgmester Jørn Pedersens navn på deres deltagelse. De er sorteret fra, inden lodtrækningen i byrådssalen.

De interesserede fordeler sig på alle aldersgrupper:

18-25 år:758
26-35 år:840
36-45 år:1134
46-55 år:1244
56-65 år:765
66-75 år:418
Over 75 år:92

Ved sit besøg på SDU Kolding taler Obama om fremtidens iværksætteri og lederskab. Det er en velbevaret hemmelighed, hvor meget Barack Obama får for at stille op i Kolding. Ifølge Fox Buisness og New York Post har Obama tidligere modtaget 400.000 dollar for foredrag på halvanden times varighed. Omregnet til danske kroner svarer det til en timeløn på omkring 1,7 millioner kroner.

Artiklen opdateres med listen over de ti vindere, når den foreligger.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.