TV der bevæger dig

114 fartbøder i løbet af få timer

01:51

Hele 114 fartbøder blev det til, da Syd- og Sønderjyllands Politi tirsdag var på fartkontrol i Esbjerg og Tønder Kommune.

1 af 2

75 liv kan reddes hvert år, hvis bilisterne holder sig til den tilladte hastighed på vejene, anslår politiet.

Derfor har Syd- og Sønderjyllands Politi særligt fokus på hastighedskontroller i 2011. Tirsdag var 18 betjente på kontrol i alt ti forskellige steder i politikredsen. Det gjaldt trafikfarlige strækninger i Esbjerg og Tønder kommuner.

I Tønder kommune blev der noteret 32 hastighedsforseelser, heraf blev 27 noteret af ATK (automatisk trafikkontrol) bilerne. Ingen af forseelserne medførte klip eller frakendelse.

I Esbjerg kommune blev der noteret 82 hastighedsforseelser, heraf blev 34 noteret af en ATK bil. En  blev målt til 86 km i timen på Spangsbjerg Møllevej i Esbjerg, hvor den tilladte hastighed er 50 km i timen. Det medfører en betinget frakendelse.

En blev målt til 135 km i timen på Forum Hovedvej, hvor den tilladte hastighed er 80 km i timen. Det er også ensbetydende med en betinget frakendelse.

Syd- og Sønderjyllands Politi siger, at indsatsens resultat i Esbjerg kommune desværre var forventelig set i forhold til tidligere kontroller. Af samme årsag er det helt tydeligt, at en fortsat stor fokus på området er nødvendig, så vi kan nedbringe antallet af trafikdræbte og tilskadekomne.

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu