TV der bevæger dig

20-årig dømt for vold: Kastede dåse i øjet på 24-årig

Retten i Horsens besluttede i dag, at en mand skal tre måneder i fængsel for at kaste en øldåse i hovedet på en anden mand. Foto: Jens Nørgaard Larsen, Scanpix Denmark

I dag blev en 20-årig mand idømt 3 måneders fængsel for at kaste en øldåse i hoved på en 24-årig. Den 24-årig fortæller, at han er blevet blind på det ene øje efter episoden.

En 20-årig mand skal tre måneder i fængsel for at have kastet en øldåse i ansigtet på en 24-årig mand. Det besluttede Retten i Horsens fredag. Episoden skete den 17. februar 2017. 

Den 20-årige forklarede, at han var i byen, hvor han mødte den 24-årige, som han ikke kendte i forvejen. Herefter begyndte de at provokere hinanden. Den 20-årig fortæller, at han blev skubbet i ryggen af den 24-årig.

Ifølge tiltalte selv var han bange for at få flere tæsk, så han tog en dåse frem fra inderlommen og kastede den efter den 24-årige.

Mika Nissen, anklager, Sydøstjyllands Politi

- Ifølge tiltalte selv var han bange for at få flere tæsk, så han tog en dåse frem fra inderlommen og kastede den efter den 24-årige. Herefter løb han væk. Den 20-årige så ikke, om han ramte forurettede med dåsen, men konstaterede senere, at han havde ramt ham i øjet, forklarer Mika Nissen, anklager, Sydøstjyllands Politi, i en pressemeddelelse. 

Den forklaring blev støttet af den 20-åriges kammerat, der også var i retten som vidne.

Den 24-årig forklarede i retten, at han kun havde skubbet for at komme forbi den 20-årig. Han fortalte også, at han i dag er blind på venstre øje som følge af episoden, og at han har måttet opgive to uddannelser.

- Straffen blev udmålt til fængsel i 3 måneder, og domsmandsretten valgte at gøre straffen betinget med vilkår om samfundstjeneste, da tiltalte havde gode personlige forhold og ikke tidligere var straffet, siger anklager Mika Nissen, Sydøstjyllands Politi, i en pressemeddelelse. 

Både anklagemyndigheden og den 20-årige overvejer lige nu, om de ønsker at anke dommen.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden