TV der bevæger dig

34 års fængsel til bandemedlemmer

Justitsminister Søren Pape Poulsen var i november i Esbjerg for at høre om bandekonflikten. Foto: Ole Møller, TV SYD

Syd- og Sønderjyllands Politi har stor succes med at lægge pres på de to kriminelle grupperinger, som gennem et år har gjort Esbjerg usikker. Lige nu sidder 27 medlemmer af banderne i fængsel.

Politiet mandsopdækker bandemedlemmerne i Esbjerg tæt - en massiv indsats mod bande-uvæsenet har foreløbig resulteret i, at 15 medlemmer er blevet idømt tilsammen 34 års fængsel.

- Indsatsen har jo stået på i rigtig lang tid, og der har været ydet en meget stor arbejdsindsats. Både på gadeplan, forebyggelsesmæssigt og ikke mindste efterforskningsmæssigt, fortæller chefpolitiinspektør ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Bjarne Sørensen.

Lige nu sidder 27 bandemedlemmer i fængsel. Og den aktuelle efterforskning tyder på, at der er flere på vej. Det oplyser linjechef for efterforskning ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Jens Langdal.

Esbjerg Politi har fået tilført 16 ekstra betjente for at opretholde presset på byens bander - de skal hjælpe til frem til den 21. december.

Læs også Ekstra betjente skal stoppe bandekonflikt

Derudover har politiet i august oprettet en visiationszone i byen - foreløbig er 685 køretøjer og personer blevet kontrolleret, og det har blandt andet resulteret i, at fem personer har fået forbud mod at opholde sig i Esbjerg by. Derudover har visitationszonen afsløret 26 sager om våben og 67 sager om narko.

Lige nu vil politiet ikke ud med, hvornår visitationen afsluttes.

- Vi fortsætter den indsats, som vi har kørt rigtig længe, og vi bliver ved, til det bliver lukket helt ned. Hvornår vi er færdige, kan jeg af gode grunde ikke oplyse om, siger Bjarne Sørensen. 

 

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu