1.042 personer får brev fra politiet - alle mistænkt for køb af hash

Godt 1.000 borgere i Esbjerg og omegn vil i løbet af de kommende dage i deres e-Boks modtage et brev fra politiet. De er mistænkt for at købe hash af personer fra byens bandemiljø. 

1.043 borgere i Esbjerg får de kommende dage et brev i e-Boks om, at de er mistænkt for at have købt hash af personer fra byens bandemiljø.

- Der er for langt de flestes vedkommende tale om helt almindelige borgere i alle aldre fra Esbjerg og omegn, som har købt hash fra den samme persongruppe. På den måde har de understøttet det lokale bandemiljø, der har organiseret de tusindvis af hash-handler, fortæller politiinspektør Brian Voss Olsen fra politiets regionale efterforskningsenhed SEV (Særlig Efterforskning Vest), der har stået for efterforskningen, i en pressemeddelelse. 

Bødestørrelserne varierer alt efter, hvor meget hash der er tale om, og om det er førstegangsbøder. 
Bødestørrelserne varierer alt efter, hvor meget hash der er tale om, og om det er førstegangsbøder. 
Foto: Østjyllands Politi

33 hashbude sigtet

Desuden er 33 hashbude sigtet for salget af hash. Og 138 købere, som alle havde købt mere end 100 gram hash, er blevet sigtet for købet.

Desuden har SEV i begyndelsen af januar, i samarbejde med Syd- og Sønderjyllands Politi og Esbjerg Kommune, afhørt og sigtet 82 personer under 18 år og afhørt otte personer, som var under 15 år, da de købte hash. 

- Vores efterforskere har brugt rigtig lang tid på at gennemgå de mange tusinde hashhandler, hvor kunden har sendt en sms til en såkaldt ”narkotelefon” og bestilt hash, som hashbuddene leverede til køberen, siger politiinspektør Brian Voss Olsen, Syd- og Sønderjyllands Politi.

Ud af de ti, der blev varetægtsfængslet efter aktionen i februar 2019, har tre fået dom, mens syv personer fortsat afventer afgørelse ved Retten i Esbjerg.