TV der bevæger dig

Abort-kors flyttes fra motorvej til Vedersø

00:31

1 af 2

Lørdag fjernes abort-korsene fra marken ved motorvejen ved Løsning mellem Vejle og Horsens. En del af korsene vil blive genopstillet ved Abortmindelunden i Vedersø.

Ved nedtagningen vil Korsmarken have stået i seks uger, og det er længere end oprindelig tænkt. Vejdirektoratets fastholdte påbud om at fjerne korsene får således ingen konsekvens, og foreningen vil ikke anke den afgørelse yderligere.

- Nedtagelsen betyder på ingen måde, at vi godtager Vejdirektoratets argumenter for at erklære marken ulovlig. Vi er stadig af den opfattelse, at ulovliggørelsen af marken bunder i politisk korrekthed, ikke i de faktuelle forhold, siger landssekretær Ellen Højlund Wibe fra Retten til Liv.

Foreningens medlemmer - og alle andre - er velkomne til i forbindelse med nedtagningen. at hjembringe et antal kors, hvis man ønsker at bruge dem til personlige markeringer til forsvar for de ufødte, oplyser Retten til Liv.

Abort-korsene har fået stor opmærksomhed og skabt meget debat. Undervejs er der også flere gange begået hærværk mod de 16.000 kors i kornmarken.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden