Borgmester: Lego House får kolossal betydning for Billund by

Udsigten til 250.000 besøgende årligt i Lego House glæder Billund Kommunes borgmester Ib Kristensen, (V).

Millioner af turister besøger hvert år Billund Kommune - først og fremmest for at hygge sig i Legoland eller Lalandia. Ligesom de tre millioner mennesker, der årligt går gennem Billund Lufthavn, så sætter kun ganske få af de mange turister deres ben i kommunens butikker og restauranter udenfor attraktionerne og lufthavnen.

quote

Det vil give os omsætning, vækst og nye arbejdspladser i selve byen.

Ib Kristensen, borgmester, Billund Kommune, (V)

- Med placeringen lige midt i Billund by så får Lego House en kolossal betydning for byens fremtidige udvikling, når de forventede 250.000 årlige gæster begynder at strømme til. Det vil give os omsætning, vækst og nye arbejdspladser i selve byen, siger Billund Kommunes borgmester Ib Kristensen, (V), til TV SYD.

Derfor har borgmesteren heller ikke svært ved at finde feststemningen frem til dagens åbning af Lego House, selvom det sker kun tre uger efter, at Lego meddelte, at mellem 500 og 600 danske Lego-stillinger skal nedlægges, og en stor del af dem må formodes at skulle findes i Billund.

- Med en ledigheds-procent på kun 2,2 og udsigten til vækst i kommunen generelt, så skal det nok lykkes hurtigt at få alle i arbejde igen, siger borgmester Ib Kristensen. 

Eneste - lille - bekymring, som Ib Kristensen kan have, vil være, om vejnettet kan klare belastningen, hvis successen bliver større end forventet. 

- Vi har gjort, hvad vi kan for at være forberedt, men man kan aldrig vide.