TV der bevæger dig

Brug for veteranhjem på vestkysten

02:12

Hans Chr. Thoning, formand for Folketingets forsvarsudvalg, besøgte veteranhjemmet i Fredericia.

1 af 2

Der brug for et veteranhjem i området ved Oksbøl. Veteranhjemmet i Fredericia har i snit to-tre overnattende og en halv snes besøgende - hvert døgn.

Det fik formanden for Folketingets forsvarsudvalg, Venstre-manden Hans Christian Thoning, Blåvand, at vide, da han fredag besøgte Veteranhjemmet i Fredericia. Han fik mulighed for at se de tilbud, som gives soldater, som vender hjem fra krigszonen med mentale problemer i vadsækken.

Mange omkring Oksbøl

På grund af de militære anlæg omkring Oksbøl bor mange veteraner i det område. Og det er for krævende, hvis de skal køre 90 kilometer i bil - eller to-tre timer i offentlig transportmidler for at komme til Fredericia. 

Veteranhjemmet på Ansgarvej i Fredericia var landets første, da det blev indviet for otte måneder siden. Siden har hjemmet haft åbent hver eneste dag - 24 timer i døgnet. Og hver dag har de frivillige noteret, hvor mange der har været på besøg.

- Det er vigtigt for os at kunne dokumentere, hvor mange der har brug for os. Vi er jo kun i en forsøgsperiode - og det er ikke sikkert at vi får lov til at blive, siger Ole Knudsen, formand for Dansk Veteranforening.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden