TV der bevæger dig

Dansk-tysk arbejdsgruppe skal løse mindretalskonflikt

I næste uge skal en dansk-tysk arbejdsgruppe i Flensborg mødes for at finde en løsning på mindretals-konflikten.

Det er konflikten omkring de tyske tilskud fra delstaten Slesvig-Holsten til det danske mindretal i Sydslesvig, som arbejdsgruppen skal se nærmere på og forsøge at løse. Det oplyser dagbladet "Der Nordschleswiger" i Aabenraa.

Landsregeringen i Kiel har i forbindelse med en økonomisk saneringsplan foreslået voldsomme besparelser i tilskuddene til de danske skoler i
Sydslesvig, hvilket har medført protester fra det danske mindretal, men også fra den danske regering.

Den slesvig-holstenske vice-minister Arne Wulff er torsdag til forhandlinger i Statsministeriet for at opnå enighed omkring arbejdsgruppens grundlag.

Ingen dansk-tyske irritationer

Et resultat ventes i oktober, siger han til bladet og regner med, at det skal forelægges på et møde mellem statsminister Lars Løkke Rasmussen og ministerpræsident Peter Harry Carstensen.
 
- Vi ønsker, at tilskuddene til mindretalsordningerne syd og nord for grænsen ydes efter nogenlunde samme principper, understreger Wulff.
I arbejdsgruppen deltager embedsmænd fra regeringen i København og Kiel, men også forbundsregeringen i Berlin skal nu medvirke med en observatør.

Dagbladet "Der Nordschleswiger" skriver, at en mulig konfliktløsning kunne bestå i en økonomisk håndsrækning fra Berlin til Kiel som kompensation for at opgive besparelserne mod det danske mindretal.

Forbundsregeringen i Berlin er "ikke interesseret i irritationer" i forholdet mellem Danmark og Tyskland, skriver bladet under henvisning til kilder i Berlin.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden