TV der bevæger dig

Ekspert: Politikere er inhabile i Vejle Havn-sagen

Sagen om Vejle Havn blev onsdag eftermiddag udsat af byrådet.

Byrådspolitikere, der har siddet i Vejle Havns bestyrelse, er klart inhabile i behandlingen af sagen, slår ekspert fast.

Flere byrådsmedlemmer i Vejle Kommune har også siddet med i bestyrelsen for Vejle Havn, der er blevet kritiseret for at have haft en noget lemfældig omgang med havnens penge. Og den går ikke, nu hvor sagen skal behandles.

- Politikerne, der har siddet i bestyrelsen for Vejle Havn, kan ikke behandle deres egen sag i byrådet, siger professor i selskabsret ved CBS, Søren Friis Hansen, til TV SYD.

Privatforbrug for flere hundredetusinde kroner, studieture og overforbrug er, hvad en revisionsrapport viser, har fundet sted på Vejle Havn. Skandalen skal nu behandles af byrådet, som blandt andet skal tage stilling til, om havnebestyrelsen skal gå af.

- Man er nødt til at indkalde suppleanter, når sagen skal behandles i byrådet. Bestyrelsesmedlemmerne kan risikere at blive gjort økonomisk ansvarlige, og derfor kan de ikke deltage i behandlingen i byrådet, siger Søren Friis Hansen.

Venstre havde ikke indkaldt suppleanter til byrådsmødet onsdag, og sagen blev derfor udsat på ubestemt tid.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden