TV der bevæger dig

El-bilen kommer på gaden i Esbjerg

Ladestationer bliver sandsynligvis en del af bybilledet i Esbjerg.

Esbjerg Kommune går i samarbejde med private selskaber for at få indført den elektriske bil. Ti biler skal køre i Esbjerg og testes af 80 familier.

Selskabet med el-bilerne har det moderne danske navn ChooseEV. Det stiller i alt 10 test-biler til rådighed for borgere i Esbjerg Kommune i en periode på to år. 80 familier i kommunen får på skift lov til at låne en el-bil i tre måneder.

Gratis udlån

Lån af bilen og tilhørende lade-anlæg vil være uden omkostninger for den deltagende familie, bortset fra udgiften til bilens forbrug. Opladning sker ved hjælp af mobile lade-anlæg, som følger med bilen og placeres hos den enkelte familie i prøve-perioden.
 
Erfaringerne skal bruges til at vurdere, hvordan el-bilen kan blive en del af hverdagen hos kommunens borgere og virksomheder. Leasing-firmaet får viden om, hvor økonomisk bilen er, og hvilken indflydelse den har for miljøet.

Masser af CO2 i Esbjerg

Esbjerg Kommune har en udledning af klima-gasser, som er ret høj i sammenligning med andre byer. Kommunen har sat sig det mål at den vil reducere den samlede udledning af CO2 med mindst 30 procent i 2020. Den vil så hurtigt som muligt være CO2 neutral.

El-bilerne er drøftet på et møde i Plan & Miljøudvalget, som mener, at projektet vil bidrage til at nå målsætningerne. Udvalget siger derfor ja til samarbejdet og sender anbefalingen videre til afgørelse i byrådet.

ChooseEV er et aktieselskab, som beskæftiger sig med leasing og drift af el-biler og lade-anlæg. Det ejes af dels el-selskaberne SydEnergi  og Seas-NVE, dels biludlejningsvirksomheden SIXT Danmark

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden