TV der bevæger dig

Familie til trafikdræbte taber erstatningssag

5. december 2014 omkom tre personer, efter en lastbil kørte op i en kø på motorvej E45 ved Horsens. Foto: Esben Kock Jensen, TV SYD

Det var Retten i Horsens, der afgjorde den tre år gamle sag. Foto: Arkiv

1 af 2

I december 2014 blev to kvinder dræbt af en lastbil i en voldsom trafikulykke på motorvej E45 ved Horsens. Siden har familien søgt erstatning hos vognmandens forsikringsselskab, men nu har de tabt sagen.

I december 2014 blev to kvinder på henholdsvis 19 og 21 år dræbt, da en lastbil kørte op i dem bagfra på motorvej E45 mellem frakørsel 57 Horsens S og 56 Horsens V. 

De efterladte krævede 1 million kroner i såkaldt tort-erstatning fra vognmandens forsikringsselskab, men selskabet er nu blevet frifundet ved Retten i Horsens. 

Læs også Forældre til trafikdræbte: Hvor meget er et menneskeliv værd

Familierne vil ikke gå videre med sagen. De ønsker ikke at bruge hverken mere tid eller kræfter på det. Det var en hård omgang at komme igennem sagens prøvelse i byretten. Det vil de ikke udsætte sig selv for igen.

Martin Laursen, advokat og repræsentant for familien

Retssagen var et forsøg på at at bryde en årelang domspraksis om, at tortgodtgørelse efter ulykker i realiteten kun kan komme på tale, hvor familier ser deres pårørende omkomme  - men ikke alene ved tabet af et familiemedlem.

- Familierne vil ikke gå videre med sagen. De ønsker ikke at bruge hverken mere tid eller kræfter på det. Det var en hård omgang at komme igennem sagens prøvelse i byretten. Det vil de ikke udsætte sig selv for igen, siger Martin Laursen, advokat og repræsentant for familien, til Ritzau. 

Ved ulykken mistede også en 54-årig mand fra Esbjerg livet.

Læs også Tre dræbt i Horsens-ulykke: Ung chauffør risikerer fængsel

Læs også Familier til trafikdræbte piger går gennem sorgen sammen

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu