TV der bevæger dig

Fanget to gange i fart-razzia

Fra torsdagens fartkontrol i Vejen. Samme bilist noteret i to kontroller.

Samme bilist blev fanget to gange i den fart-razzia, som Syd- og Sønderjyllands Politi gennemført torsdag i Vejen - han kørte hhv. 114 og 103 km/t.

Færdselsafdelingen fra Esbjerg havde planlagt razziaen sådan, at bilisterne blev målt to gange på en forholdsvis kort strækning. Erfaringsvis ved færdselsbetjente, at det at blive stoppet i en fart-kontrol ikke altid lægger en dæmper på højrefoden.

Tæt på betinget frakendelse

Ved kontrollen torsdag blev bilisten målt til at køre 114 km/t på Haderslevvej i Vejen. Bilen blev målt inde fra en patruljevogn - og det lykkedes ikke at stoppe bilisten. Patruljevognen kørte efter bilisten - men inden det lykkedes at stoppe ham, kom han igennem fartkontrol nummer 2 - med 103 km/t.

- Forseelsen udløser et klip i kørekortet - og bilisten har været meget tæt på en betinget frakendelse af kørekortet, siger politiasistent Kenneth Benfeldt, Syd- og Sønderjyllands Politi. Så trækker vi tre pct. fra, så han sigtes for at have kørt 110 km/t.

- Betinget frakendelse udløses, hvis man kører 60 pct. over den tilladte hastighed. Når fart-grænsen er 70 km/t skal farten være over 112 km/t, for at bilisten får en betinget frakendelse.

...og en pædagogisk samtale

For den anden kontrol - som skete på en strækning med 80 km/t - får manden en stor bøde.

- Og en pædagogisk samtale, som Kenneth Benfeldt udtrykker det.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden