TV der bevæger dig

Fem sigtet som hackere

Fem formodede computer-hackere er nu sigtet i konflikten om Vejlegården

Politiet sigter foreløbig fem personer for hackerangreb mod 3Fs hjemmeside i Vejlegård-konflikten.

Flere personer er sigtet for hackerangrebet mod 3Fs hjemmeside i forbindelse med konflikten med Restaurant Vejlegården, og Københavns Politi har lavet ransagninger flere steder i landet.

Samarbejde

Københavns Politi har i samarbejde med Rigspolitiets særlige it-enhed sigtet fem personer og lavet ransagninger hos en række personer og beslaglagt et større antal computere.

- Vi har sigtet i alt fem personer, som vi formoder arbejder sammen om hackerangrebet, siger leder af tyveri- og røverigruppen i Københavns Politi Tomas Juhl til Ritzau.

Computere beslaglagt

- Under vores ransagninger beslaglagde vi et større antal computere, som vi nu skal undersøge indholdet af for at finde flere beviser i sagen, fortæller han.

Politiet har både beslaglagt stationære computere, bærbare, harddiske, cd-rommer og memory-stiks.

30.000 ramt

Hackerangrebet på hjemmesiden fandt sted i juli, fordi en eller flere personer ikke brød sig om 3Fs metoder under konflikten med Restaurant Vejlegården, der indgik overenskomst med Kristelig Fagforening (Krifa) i stedet for 3F.

Hackingen medførte, at knap 30.000 modtagere af dagpenge måtte troppe op i en 3F-afdeling og udfylde et dagpengekort for at få deres penge.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden