TV der bevæger dig

Hver femte sigtede for indbrud i Sydjylland er udlænding

Foto: ARKIV

Hver femte, der sigtes for indbrud i private hjem i det syd- og sønderjyske, er udlænding, viser nye tal fra Rigspolitiet.

Når kobenet bliver fundet frem, og terrassedøren bliver brudt op i et privat hjem i Syd- og Sønderjylland, så er hver femte, der bliver sigtet for indbrudene, ikke fra Danmark. Det viser tal fra Rigspolitiet over antallet af sigtelser for indbrud i private hjem i første halvår 2015, som TV SYD har fået aktindsigt i.

- Indbrud i beboelse er et fokusområde, og i den anledning støder vi af og til på udlændinge, fortæller vicepolitiinspektør i Sydøstjyllands Politi, Søren Thaysen, til TV SYD.

I Sydøstjyllands og Syd- og Sønderjyllands politikredse var der således 70 udlændinge blandt i alt 326 indbrudssigtede i første halvår af 2015. Anderledes ser det ud på landsplan, hvor hver tredje indbrudssigtede for indbrud i private hjem er udlænding.

Politiet har siden 2011 i samarbejde med Udlændingekontrolafdelingen i Padborg haft et særligt fokus på omrejsende kriminelle.

I Syd- og Sønderjylland er det primært indbrudstyve fra Litauen og Rumænien, som fylder i statistikken over indbrudssigtede.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden