TV der bevæger dig

Koldskål deler landet i to

Jyderne vil have koldskål med citron, mens københavnerne vil have sommerspisen uden den syrlige smag. Det viser en variation af det såkaldte koldskålsbarometer, som hver sommer dukker op i pressen.

- Som så meget andet, så kan koldskål dele et land i to. Det skriver DR Midt & Vest.

Regionalradioen har talt med Mogens Poulsen fra Thise Mejeri, som peger på smagsforskellen. Og tendensen bekræftes af landets største mejeri, Arla, som fremstiller koldskål på sit mejeri i Christiansfeld.

Både det nordvestjyske mejeri og giganten i Sønderjylland mangler dog en væsentlig faktor: Sol og varme.

Salget i denne sommer ligger 25 procent under sidste år, hvor juli var meget bedre.

- Skinner solen ikke, og er temperaturen ikke over 20 grader, så spiser folk ikke så meget koldskål, siger kategoridirektør for Yoghurt og koldskål i Arla, Morten Werner Hansen, til DR Midt & Vest.

I de næste dage ser ikke ud til, at der skal skrues op for hanerne på koldskåls-hanerne. Dog kan sønderjyderne måske få mest lyst til koldskål - med citron.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden