TV der bevæger dig

Laver hærværk, fordi de keder sig

05:36

Bybus i Finlandsparken. Her kører de kun i dagtimerne indtil mandag efter nye stenkast-episoder.

1 af 2

Bus-hærværket i Finlandsparken i Vejle er et udslag af, at de unge keder sig i efterårsferien. Fore fire år siden skete nøjagtig det samme.

I efterårsferien i 2009 blev to containere sat i brand - og tre ruder i en bybus knust med store sten. I samme efterårsferie var en politibil blevet angrebet af unge.

I 2009 blev hærværket forklaret med at en ny gruppe udlændinge - fra familier fra Gellerup og Vollsmose - var flyttet til kvarteret. Men lederen af Nørremarkens Fritidscenter, Leif Hansen, sagde dengang, at noget af uroen er kulturbestemt:

- Klubben lukker kl. 22 - og danskerne går hjem. Men de udenlandske unge bliver ude - og så har de ikke noget at give sig til, sagde han til TV SYD i oktober 2009.

Keder sig stadig

TV SYD har besøgt Nørremarken i Vejle igen efter de seneste stenkast.

Og Leif Hansen er stadig overbevist om, at balladen skyldes at de unge keder sig.

I 2009 bebuede kommune og politi, at der skulle arbejdes på at bryde det kulturelle mønster. Bl.a. håbede Leif Hansen og kommunen på at kunne dæmme op for bande-tendenserne, som også tidligere har belastet Nørremarken i Vejle.

Også hos politiet er de klar over, at der sker mere hærværk, når de unge ikke skal op og i skole næste dag. Vagtchefen hos Sydøstjyllands Politi bekræfter, at der ofte er mere uro i efterårsferien - og vinterferien.

Lokket i baghold

Moldevej har også tidligere været ramme om stenkast. For ni år siden blev en bybus lokket i et regulært baghold på Moldevej, og chaufføren følte sig truet på livet, da en flok unge kastede sten mod bussen.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden