TV der bevæger dig

Mad som mor lavede det - for 1000 år siden

02:10

Der er ingen knapper og komfurer.

Maden tilberedes i en gammel ovn.

1 af 3

En vaskeægte vikingekogekone havde travlt med madlavningen - præcis som for tusind år siden. TV SYD var med i Ribe Vikingecenter, da der blev lavet ægte vikingemad i dag.

- Der er ingen knapper og komfurer. Det er på gefühl, siger hun.

Æbleflæsk og pærevælling

Menuen er meget traditionel, ja næsten nutidig: Æbleflæsk, pærevælling og brød.

Men så er der en ret, der måske ikke er helt så velkendt:

- Vi skal have kedelorme!

Egen avl

Og til den slags hører naturligvis også hjemmelavet sennep.

Selvom opskrifterne er tusind år gamle, så kan mange af de samme principper bruges i dag.

I efteråret bliver der slagtet høns, gæs og lam. Og i det hele taget spiste vikingerne egne afgrøder.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden