TV der bevæger dig

Menighedsråd: Ærgerligt, hvis katolsk kirke lukkes

00:40

Foto: Google Street View

1 af 2

Den katolske Kirke i Danmark vil lave omfattende omstruktureringer. Blandt andet foreslås det, at den katolske kirke i Haderslev skal lukkes og sælges. Det er ærgerligt, siger menigheden i Haderslev.

Der mangler både præster og penge i den katolske kirke i Danmark. Det er grunden til, at kirken nu lægger op til en omfattende oprydning i antallet af menigheder. Ifølge et nyt forslag vil de lægge menigheder sammen og sælge otte kirker fra.

En af de kirker, der er nævnt som lukningstruet, er den i Haderslev.

Det bliver foreslået, at kirken sælges og menigheden slås sammen med den i Kolding. Men det er et stort tab og slet ikke nødvendigt, lyder det fra Haderslev.

- Der er rigtig langt at køre til Kolding, og vi kunne sagtens forblive åbne her i Haderslev. Så vi vil kæmpe alt hvad vi kan, men chancerne for at vi får lov til at bestå er ikke gode, siger menighedsrådsformanden Luc Tan Le til TV SYD.

01:11 Luk video

Forslaget er blevet sendt i høring, og der skal træffes endelig beslutning om spareplanerne i marts. Ud over kirken i Haderslev er også Tønder på listen over katolske kirker, der står til lukning.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden