TV der bevæger dig

Ransagninger hos 27 familier i sag om tv-pirateri

Colourbox

27 almindelige familier fik torsdag besøg af Syd- og Sønderjyllands Politi. Afdelingen for økonomisk kriminalitet foretog ransagninger i forbindelse med en sag om tv-pirateri.

-De adresser, vi har ransaget på, er helt almindelige familier. Altså hr. og fru Danmark, fortæller leder af efterforskning i organiseret kriminalitet og økonomisk kriminalitet, Jeppe Kjærgaard.

En 54-årig mand er mistænkt for at stå bag et netværk inden for det, som kaldes card-sharing. Det vil sige, at en mand henter tv-signalerne ned - f.eks. fra Viasat - og sender dem til andre via internettet.

Modtagerne betaler så et mindre beløb for at modtage signalerne.

Det koster typisk 400-600 kr. pr. måned at abonnere på tv-tjenester. Det frister nogen til at "dele et kort" på den omtalte måde.

- Vi har besøgt adresser flere steder i Sønderjylland, fortæller Jeppe Kjærgaard til TV SYD. Efterforskningen er ikke slut, og jeg forventer, at vi skal ransage flere steder i den kommende tid.

Derfor ønsker han ikke at fortæller, hvor den sigtede 54-årige bor - eller mere præcist angive, hvor dagens ransagninger er foregået.

For nylig er to mænd dømt for card-sharing ved Retten i Sønderborg.

De fik bøder på henholdsvis 6.250 kr. og 15.000 kr. for at være brugere i et såkaldt cardsharing-netværk. Samtidig skal de betale sagens omkostninger og betale en erstatning på 2776 kr. til Canal Digital.

TV SYD har talt med den 54-årige mand, som tidligere er dømt for samme overtrædelse. Han nægter sig skyldig.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden