TV der bevæger dig

Sen reaktion på nødalarm

01:22

Manden og hans hund døde her i huset på Ahornvænget i Lunderskov

1 af 2

Har Kolding Kommune handlet som de burde - eller svigtet? Det spørgsmål er dukket op efter, at en 75-årig mand mandag blev fundet død i sit hjem i Lunderskov efter brand i huset

00:35 Luk video

Aftenen inden modtog alarmcentralen i Kolding Kommune en besked om strømsvigt i huset. Det gjorde de, fordi den 75-årige havde et nødkaldeanlæg i huset, som kræver strøm - men først dagen efter ved 9.20-tiden dukkede en hjemmehjælper op og fandt en livløs mand i en lejlighed fyldt med røg.

Da beredskabet ankom til adressen Ahornvænget i Lunderskov var branden gået ud af sig selv. Men der havde været en kraftig røgudvikling og både manden og hans hund var døde af røgforgiftning.

Opkaldet fra den 75-årige mands nødkaldeanlæg var blevet modtaget af Kolding Kommunes beredskab - og sendt videre til Hjemmeplejen. Her har man tilsyneladende ikke reageret med det samme men ventet til næste morgen.

Beredskabschef i Kolding Kommune, Søren Ipsen, om hvad beredskabet gør, når de får et opkald fra et nødkaldeanlæg om strømsvigt.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden