TV der bevæger dig

Sex-mistænkt får ikke sit job tilbage

00:47

Anette Brodde vil ikke have pædagogen tilbage.

1 af 2

Beskyldninger mod en pædagog i Varde fører til, at han mister sit job, selv om politiet har opgivet at rejse tiltale mod ham.

- Det vil være ubehageligt for alle parter, hvis pædagogen genoptager sig arbejde i institutionen Hoppeloppen, siger dagtilbudschef i Varde Kommune, Anette Brodde, Varde Kommune.
 
Pædagogen har været ansat siden 24. januar i år i et vikariat, der udløber 31. juli. Nu bliver han tilbudt andet arbejde, indtil vikariatet udløber.

Han blev fritaget for tjeneste i maj, da forældre beskyldte ham for at begå sex-overgreb mod deres børn.

Ingen tiltale

Anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi har besluttet ikke at rejse tiltale mod pædagogen for sex-overgreb mod børnene.

- Sagen er blevet særdeles grundigt efterforsket, siger politiadvokat Claus Lyngholm Risbjerg, leder af advokaturen for personfarlig kriminalitet.

Politifolk med særlig uddannelse i videoafhøring af børn har afhørt flere børn i institutionen, og både det øvrige personale og den sigtede er blevet afhørt.
 
- Vi vurderer, at en fortsættelse af sagen ikke vil kunne medføre domfældelse, siger Claus Lyngholm Risbjerg.

Pædagogernes fagforening, BUPL, har opgjort, at 100 ansatte i daginstitutioner i de seneste ti år er blevet beskyldt for at begå sex-overgreb mod børn. Kun to er blevet dømt.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden