TV der bevæger dig

Sex-mistænkt får ikke sit job tilbage

Beskyldninger mod en pædagog i Varde fører til, at han mister sit job, selv om politiet har opgivet at rejse tiltale mod ham.

00:47

Anette Brodde vil ikke have pædagogen tilbage.

1 af 2

- Det vil være ubehageligt for alle parter, hvis pædagogen genoptager sig arbejde i institutionen Hoppeloppen, siger dagtilbudschef i Varde Kommune, Anette Brodde, Varde Kommune.
 
Pædagogen har været ansat siden 24. januar i år i et vikariat, der udløber 31. juli. Nu bliver han tilbudt andet arbejde, indtil vikariatet udløber.

Han blev fritaget for tjeneste i maj, da forældre beskyldte ham for at begå sex-overgreb mod deres børn.

Ingen tiltale

Anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi har besluttet ikke at rejse tiltale mod pædagogen for sex-overgreb mod børnene.

- Sagen er blevet særdeles grundigt efterforsket, siger politiadvokat Claus Lyngholm Risbjerg, leder af advokaturen for personfarlig kriminalitet.

Politifolk med særlig uddannelse i videoafhøring af børn har afhørt flere børn i institutionen, og både det øvrige personale og den sigtede er blevet afhørt.
 
- Vi vurderer, at en fortsættelse af sagen ikke vil kunne medføre domfældelse, siger Claus Lyngholm Risbjerg.

Pædagogernes fagforening, BUPL, har opgjort, at 100 ansatte i daginstitutioner i de seneste ti år er blevet beskyldt for at begå sex-overgreb mod børn. Kun to er blevet dømt.