TV der bevæger dig

Sønderborg slår på tromme i Berlin i aften

00:17

Sønderborgs borgmester, Aase Nygaard slår på tromme i Berlin i aften for at få Sønderborg valgt som Europæisk Kulturhovedstad 2017.

1 af 2

Sønderborg og Slesvig-Holsten slår på tromme i Berlin i aften for at få Sønderborg valgt som Europæisk Kulturhovedstad 2017.

I aften deltager flere hundrede i en præsentations- og debataften i Berlin om Sønderborg med Sønderjylland-Schleswigs kandidatur til Europæisk Kulturhovedstad 2017. Slesvig-Holstens ministerpræsident, Peter Harry Carstensen, har inviteret.
 
For mindre end to uger siden vakte det opmærksomhed i de danske medier, da Sønderborg med Sønderjylland-Schleswig præsenterede sin kandidatur til Europæisk Kulturhovedstad 2017 i København med en hel delegation af fortalere fra begge sider af grænsen.

Ved aftenen i Berlin byder Staatssekretär Heinz Maurus velkommen, hvorefter Danmarks ambassadør, Per Poulsen-Hansen, taler. Else Christensen Redzepovic præsenterer kandidaturen efterfulgt af indlæg af Sønderborgs borgmester Aase Nyegaard; formanden for kultur- og erhvervs-udvalget i Sønderborg, Stephan Kleinschmidt; formanden for Regional Udvikling i Region Syddanmark, Lasse Krull; Flensborgs overborgmester, Simon Faber og bestyrelsesformanden for Danfoss, Jørgen Mads Clausen.

Fra Sønderborg deltager også Art Ensemble Syd ? et eksperimenterende jazzorkester med en besætning på syv professionelle musikere. 

Fakta om Europæisk Kulturhovedstad

? Sønderborg med Sønderjylland-Schleswig kandidat til Europæisk Kulturhovedstad 2017 har Sønderborg som centrum, men dækker hele den grænseoverskridende region med Aabenraa, Haderslev, Tønder, Nordfriesland, Schleswig-Flensburg og Stadt Flensburg ? et område på ca. 700.000 indbyggere.
? Kulturhovedstadens sekretariat i Sønderborg er i gang med at udarbejde en første ansøgning, der afleveres i slutningen af september 2011. Godkendes den, bliver Sønderborg officielt nomineret. Én anden by i Danmark, Aarhus, arbejder på at blive nomineret.
? De nominerede skal aflevere den endelige ansøgning i midten af 2012, og udnævnelsen sker i slutningen af samme år.Det ligger fast, at der i 2017 skal være en Europæisk Kulturhovedstad i Danmark og én i Cypern.
 

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden