TV der bevæger dig

Sønderjysk mejeri skal lave 91 millioner kilo mozzarella

Efterspørgslen på mozzarella stiger så meget, at Branderup Mejeri i Sønderjylland skal udbygge for 600 millioner og fordoble produktionen.

Osten kan strækkes. (Det skal I ikke gøre hjemme, børn) Foto: Lise Bæksgaard Christoffersen, TV SYD

Hele verden elsker pizza'er. Og der bliver solgt flere og flere af dem. Og på en rigtig pizza er der mozzarella ost.

Mozzarella

  • Mozzarella er en type af italiensk friskost.
  • Osten har den særlige egenskab, at den kan strække sig, og den bruges især på pizza'er.
  • Branderup Mejeri skal fremover bruge 860 millioner liter mælk årligt, for at lave 91 millioner kilo mozzarella.

- Vi sender lastbiler afsted med mozzarella til England, Frankrig og Spanien. Selv Japen og Korea bruger vores mozzarella, fortæller produktions- og teknologiudviklingschef hos Branderup mejeri, Poul Erik Henriksen. 

Den stigende efterspørgsel betyder, at produktionen på 110 ton ost i døgnet slet ikke er nok.

- Vi har solgt alt vores ost, før vi når at lave det, siger Poul Erik Henriksen.

Mere ost betyder flere kollegaer

I begyndelsen af det nye år begynder udvidelsen på Branderup Mejeri. En udvidelse til knap 600 millioner kroner.

Fremover skal der laves 260 ton ost i døgnet. Mere end en fordobling af den nuværende produktion. Det betyder også, at der skal ansættes 25 nye medarbejdere.

- Det er både mejerister, vedligeholdelsesfolk, ekspeditionsfolk og lidt af hvert, som vi skal bruge. Vi glæder os til at byde dem velkommen, fortæller produktionschefen. 

Alt i alt skal mejeriet producere 91 millioner kilo ost årligt.