Ulovlige juleænder, kalkuner og gæs beslaglagt

Tilladelserne var ikke i orden, da Fødevarestyrelsen var forbi en gård ved Esbjerg. Det betød at mere end 200 stykker gæs, kalkun og juleænder blev beslaglagt.

Mere end 200 gæs, kalkuner og juleænder er blevet beslaglagt, efter Fødevarestyrelsen var forbi en gård på Kilegårdsvej 1 øst for Esbjerg. Fjerkræet er blevet solgt af en uautoriseret og ulovlig virksomhed.

- Når man ikke er autoriseret, er man ikke en del af smiley-kontrollen. Så har vi ikke mulighed for at tjekke hygiejnen og skadedyrsforholdende, forklarer Erik Jepsen, der er specialkonsulent ved Fødevarestyrelsen.

quote

Hvis folk bliver syge, er det vigtigt, at vi kan finde ud af hvorfor, og hvor varen kommer fra. 

Erik Jepsen, specialkonsulent, Fødevarestyrelsen

I frostrummet fandt holdet de flere hundrede fjerkræ uden datomærkning. Ejeren havde heller ikke gennemført den lovpligtige egenkontrol og risikovurdering. Hvis det ikke er muligt at se, hvor gammel varen er, eller hvor den kommer fra, kan de give store problemer, fortæller Erik Jepsen.

- Hvis folk bliver syge, er det vigtigt, at vi kan finde ud af hvorfor, og hvor varen kommer fra. Har du spist et stykke kød, kan vi rykke ud og finde ud af, hvor dyrene går, og om de eksempelvis har spist forurenet foder, siger specialkonsulenten til TV SYD.  

100 ænder er allerede solgt

På baggrund af informationer fra ejeren af gården, vurderer Fødevarestyrelsen, at der allerede er solgt mindst 100 stykker fjerkræ. De er solgt uden de lovpligtige tilladelser til at slagte og sælge fjerkræ.

Fødevarestyrelsen opfordrer til, at, hvis man har købt et af fjerkræene, levere dem tilbage til gården eller smide dem ud.

Det var en forbruger, der tippede styrelsen om gården og de ulovlige fjerkræ.

- Vi er altid glade for den slags tip, fordi det hjælper os med at finde ud af, hvor vi skal rette lygten hen, siger Erik Jepsen.

TV SYD var søndag på besøg hos gårdens ejere. De siger de er kede af situationen, men ønsker ellers ikke at sige mere i denne sag.